perjantai 13. kesäkuuta 2014

Viimeinen ultra

No niin, nyt on viimeinen kasvukontrolliultra käytynä. Sain rasituskiellon ja käskyn lähteä iltapäivällä synnytysvastaanotolle, pikkumies kun on laskeutunut lähtökuoppiin ja pehmennyttä kohdunkaulaa on jäljellä enään 1,5cm.
Muutaman päivän ajan on ollutkin jonkin moinen "synnytysfiilis", lähinnä siis levoton ja tukala olo. Viimeisen kolmen päivän ajan on ollut myös kipeitä supistuksia, tosin yhteensä vain neljä kappaletta (keskiviikkona 2, torstaina 1 ja tänään 1). Taitavat olla tehokasta sorttia.
Mies lähti juuri hakemaan lähetettyä keskusäitiysneuvolasta ja sen jälkeen lähdetään sairaalaan. Ilmeisesti saan ainakin kortisonipiikin, muuten ei ole hajuakaan mitä siellä tapahtuu ja pääsenkö kotiin vai pitääkö jäädä osastolle. Näillä viikoilla (34+0) ei onneksi ole mitään suurta hätää vaikka tyyppi syntyisikin, synnytys olisi terveyskirjaston mukaan vain lievästi ennenaikainen, ja koska painoakin on tämän päiväisen ultran mukaan jo 2671g, ei vauvaa luokitella enään keskoseksi.

Ainoa asia mikä tässä stressaa, on se, ettei koti ole vielä valmis vauvaa varten. Äitiyspakkauksen laatikkoa ei ole vielä pedattu sängyksi, hoitopöytä on vielä palasina vanhempieni luona ja vauvan vaatteistakin on vielä melkein puolet pesemättä.

Nyt on jännät paikat, kohta lähdrtään

1 kommentti: