lauantai 14. kesäkuuta 2014

Synnytysvastaanotolla käynti

Eilen väsytti liikaa, jotta olisin jaksanut raportoida synnytysvastaanottoreissusta. No, pikavisiittihän se oli, parin tunnin päästä saapumisesta lähdettiin kotiin ja suurin osa niistä kahdesta tunnista vaan odoteltiin.
Makasin parikymmentä minuuttia käyrillä (poikanen ei yhtään tykännyt, kokoajan potki anturia hurjasti), mitattiin lämpö ja verenpaine. Toisin kuin päivystyslähetteen tehnyt keskusäitiysneuvolan lääkäri, joka oli kauhuissaan siitä etten ollut omatoimisesti lähtenyt sairaalaan kipeiden supistusten vuoksi, svo:n lääkäri oli kanssani samaa mieltä siitä, että epäsäännölliset kipeät supistukset nyt vaan kuuluvat asiaan tässä vaiheessa raskautta. Lyhentyneen ja kypsyneen kohdunkaulan takia toki rasituskielto on ihan paikallaan, mutta suosituksista ei kannata huolestua niin kauan kun eivät ole säännöllisiä.


Meilläkin on joskus harvoin lleikkokukkia
Niin että kaikki hyvin. Terveyskirjaston mukaan alle 2cm pitkästä ja pehmeästä kohdunkaulasta kyllä saa yhteensä 4/10 pistettä ennenaikaisen synnytyksen riskipisteytyksessä, mutta johan tässä ollaan hyvillä viikoilla (rv34+0 - 36+6 lasketaan lievästi ennenaikaiseksi) ja vauva ei painonsa puolesta enään lukeudu keskoseksi (eilen ultrattu 2671g, keskosuuden raja 2500g).

Mies otti vallan tosissaan rasituskiellon, en saa enään osallistua ollenkaan huuhsollin laittoon enkä juuri mihinkään muuhunkaan. Herran mielestään paras olisi, jos vaan makaisin sängyssä nämä täysiaikaisuutta edeltävät kolme viikkoa :D mutta ei käy, tänään ohjelmassa ystävän babyshowerit ja huomenna tapaamaan toista ystävää ja metsästämään vauvalle vaatteita alesta.

Toivottavasti sairaalaan lähdetään seuraavan kerran aikaisintaan heinäkuun alussa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti